Nis

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan “Geleceğin Denizcilerini Bilgilendirme Etkinlikleri” konulu protokol kapsamında; Sahil Güvenlik Komutanlığının görev ve sorumluluklarının tanıtılması, denizlerin sevdirilmesi, korunması hakkında öğrencilerde farkındalık oluşturulması maksadıyla Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığınca  16 Nisan 2024 tarihinde Davultepe Ortaokulu'nda bilgilendirme faaliyeti icra edilmiştir.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı personelince  yapılan sunumların ardından

dalış ekibi  tarafından açılan stantlarda,  katılım sağlayan  251 öğrenciye,  Sahil Güvenlik görevleri ve denizlerin korunması konusunda bilgiler verilmiş ve soruları cevaplanmıştır.

Ock

Mezitli İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü koordinesinde Davultepe Atatürk Ortaokulu öğrencilerine yönelik ÇEDES  projesi kapsamında '' Ulu Çınarlarımıza Vefa ''  programını Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezinde kalan büyüklerimizi öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte ziyaret edip hayır dualarını aldık. Bizlere bu imkanı sunan Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi Müdürü Mustafa SARI'ya ve Mezitli İlçe Gençlik Koordinatörü Abdülkadir KOÇAR'a teşekkür ediyoruz.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ-Sözlük Özgürlüktür

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ekm

Davultepe Atatürk Ortaokulu  öğrencilerinin  hazırlamış olduğu ÇEDES projesi - Değerler ve Yardımlaşma kulübü için Ekim ayı Edep- Saygı-Nezaket konulu pano çalışması

2022-2023 LGS GURUR TABLOMUZ

Ekm

Okulumuzda öğrencilerimiz Özgür MADEN, Elif ŞENAYAR ve Nagehan MUHCU SAY rehberliğinde kitap fuarına katıldı.

Haz

2021 yılı Mersin e-Twinning ödül töreni düzenlendi. Törende okulumuzdan Türkçe öğretmeni Özgür MADEN'in yürüttüğü " Her Zaman Her Yerde Okuyoruz." adlı proje Ulusal Kalite Ödülü ve Avrupa Kalite Ödülü  almıştır. Ayrıca bu projeyle Okulumuza Avrupa Kalite Ödülü Levhası verilmiştir. Özgür MADEN öğretmenimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ağu

Müdür vekilimiz Mustafa Nacar; Müdür Yardımcımız Cemile Kırat; öğretmenlerimiz Öznur Çoşkun, Özgür Maden, Emine Seher Aydın, Fatma Kıl, Nazlı Arslan ve Fatma Burcu Suseven eTwinning Ulusal Kalite Etiketi aldılar. Bu başarı hepimizin!

Ekm

Okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı.

Ock

7.Sınıf öğrencilerimiz Mersin Bilim Köyü'nü ziyaret etti.

Çarpışma sembolüKalp davulu

Çarpışma sembolüTesla bobini

Çarpışma sembolüKaos teorisi

Çarpışma sembolüNewton'un renk çarkı

Çarpışma sembolüKum sarkacı gibi atölye çalışmalarına katılarak araştırma, sorgulama ve problem çözme becerilerini geliştirdiler.

Nis

Şbt

Müdür yardımcımız Mustafa Nacar  ve matematik öğretmenimiz Öznur Çoşkun yürütmüş oldukları "Zorbalığa Dur De Akranlarınla El Ele " adlı eTwinning projesinin şubat ayı etkinlikleri kapsamında zoom üzerinden öğrenci ve velilere yönelik " Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlemişlerdir.

Kas

Davultepe Atatürk Ortaokulu öğretmenleri ile 20 Kasım Çarşamba günü robotik kodlama ile ilgili etkinlikler yaptık. Mersinde tek robotik atölyesi bulunan Muhittin Develi Ortaokulunda gerçekleştirdik. Öğretmenlerimiz, 3 boyutlu kalemlerle çeşitli ürünler oluşturdu. 3 boyutlu yazıcıdan çıktı alındı. mBot ile etkinlkler yapıldı. www.code.org sitesi hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Kodlama etkinlikleri ile ziyaretimiz son buldu. Etkinliği düzenleyen bilişim öğretmenimiz Nazlı ARSLAN'a destekerinden dolayı Müdür yardımcımız Çağla PAMUK'a ve bizi okulunda ağırlayan Muhittin Develi Ortaokulu Bilişim Teknolojileri öğretmeni Yasemin Akın'a ve Okul Müdürü Celalettin AKDOĞAN'A teşekkürlerimizi sunarız.

May

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında bilimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlediğimiz, okulumuzun öğrencilerinin hazırlamış olduğu bilimsel çalışmaların sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı´mızı, gerçekleştirdik.

Fuarımızı Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dursun KILIÇ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz, Sayın Süleyman TOPRAK, Sayın Mustafa SEĞMENOĞLU'nun yanı sıra okul müdürleri, velielirimiz ve mahalle sakinlerimiz ziyaret ettiler.

Fuarımızda sergilenen bilimsel çalışmalarla beraber, öğrencilerimizin çalışmalarının sergilendiği resim sergisi de vardı. Ayrıca, Fen Sokağı´mızın da açılışını yaptık.

Fuarımızı ziyaret eden ve sonrasında okulumuzun bahçesinde düzenlediğimiz kermesimize katılan tüm konuklarımıza katkıda bulunan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı´nda mezun olacak olan 8. Sınıf öğrencilerimizin mezuniyet törenini yaptık.

Mezun olacak öğrencilerimize sembolik olarak diplomaları takdim edildi. Sonrasında yapılan ve eğitimde devamlılığı sembolize eden devir teslim töreninde, şanlı bayrağımızı ve flamamızı 8. sınıf öğrencilerimiz, 7. sınıf öğrencilerimize teslim ettiler.

Tören sonrası gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde öğretmen, öğrenci ve velilerimiz, müzik eşliğinde dans edip oyunlar oynadılar.