Davultepe Atatürk Ortaokulu

Davultepe Mahallesi Barbaros Caddesi No 13 33340 Mezitli/MERSİN
Vizyon
VizyonYetiştirmekle yükümlü bulunduğumuz bireylerin, ihtiyaç ve beklentilerini sürekli göz önünde tutarak; Tüm personelin katılımıyla, çağdaş bilimin ışığında; insan haklarına saygılı, bilgi çağının gereklerini yerine getirebilen, demokrat, Cumhuriyet´e ve Atatürk İlkelerine bağlı, milli ve manevi değerlere sahip, geçmişten ders alıp geleceği yönlendirebilen, paylaşımı bilen, paydaşları ortak amaçlara yönlendirebilen, geleceğin idealist ve çalışkan vatandaşlarını yetiştirebilen örnek ilköğretim okulu olmaktır.Atatürk ilkelerini özümsemiş, sorumluluklarını bilen, uyumlu, çağdaş insanı yetiştirmek.
Misyon
MisyonTürk Milli Eğitimin temel amaçları doğrultusunda, çağdaş bilimin ışığında, demokratik bir ortamda; doğru, zamanında ve fırsat eşitliğine dayanan öğrenci merkezli eğitim ve öğretimi; yönetici, öğretmen ve veli işbirliğiyle en yüksek seviyede öğrencilere vererek; DÜRÜST- NAMUSLU-ÇALIŞKAN, ÜLKESİNİ VE MİLLETİNİ SEVEN, ATATÜRK´E VE CUMHURİYETE sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmektir.İçimizde var olan daha iyi olma duygularını, eğitim-öğretim yoluyla harekete geçirerek, çevremize rehber olmak. Öğrencilerin ilgi, istek ve yeteneklerine değer verilen
Başarılar
Okulumuz öğrencilerinden, Helin TOKTAŞ 455,6038 puanla, Sesim Sarpkaya Fen Lisesine yerleşmiştir. Okulumuz öğrencilerinden, Ali YOLCU 378,3053 puanla, ŞANLIURFA/Viranşehir Fen Lisesine yerleşmiştir. Diğer öğrencilerimiz ile ilgili bilgiler gurur tablomuzda mevcuttur.
Ders Başlama Saati: 08:10 ders Bitiş Saati: 14:45
Ulaşım
Erdemli-Mersin arasında yolcu taşımacılığı yapan Mes-Koop ve Elvanlı minibüsleri ile ulaşım sağlanabilir.
Servis Bilgisi
Okulumuz servis hizmetleri, özel servis hizmetleri sağlayan kuruluşlar tarafından sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Davultepe Mahallesi, yurdumuzun Akdeniz Bölgesi´nde yer alan Mersin ili topraklarının orta kısmında, il merkezinin ise 15 km batısında yer alır. Mahalle, Mezitli ilçe sınırları içerisindedir. Kuzeyde Doğulu Köyü ve batıda Tece ile sınırlıdır. Davultepe’nin güneyi Akdeniz ile çevrilidir. Davultepe Mahallesi, doğudan Mersin-Adana-Niğde ve Ankara’yı, batıdan Silifke, Konya ve Antalya’yı birbirine bağlayan devlet kara yolu üzerinde kurulmuş, şirin bir mahalledir.
Okulumuz, il merkezine 15 km, ilçe merkezine ise 4 km uzaklıktadır.